1bliktonijnstukken in water160 gr, uitlekgewicht 112 gram
5bladerenkropsla
croutons (naturel of knoflook)naar smaak
Dressing
35gramlactosevrije crème fraîche of haver fraîche
75grammayonaise
½eetlepellactosevrije melk of melkvervanger
¼theelepelknoflookpoeder
peper en zoutnaar smaak
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Meng in een saladekom de crème fraîche, mayonaise, zuivelvervanger, knoflookpoeder en peper en zout.
Snijd de tomaat in achten en vervolgens in kleine blokjes en voeg bij de dressing in de slakom.
Snijd de lente ui in dunne schijfjes, de augurkenschijfjes in kleine stukjes, scheur de blaadjes kropsla in kleinere stukken en voeg alles bij de rest in de kom.
Doe de afgekoelde en uitgelekte fusili in de slakom erbij en voeg de uitgelekte tonijnstukken toe. Roer goed door. Voeg extra peper en zout en de croutons toe.