Ga terug

Wortelsoep

Cathy
Wortels zijn lekker als tussendoortje, in de stamppot, maar ook in de soep.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 22 min
Totale tijd 32 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 500 gram wortel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 trostomaten
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • snufje cayennepeper

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de gember in dunne plakjes en snijd de wortels in dunne schijfjes.
  • Verhit in een soeppan wat olie of boter en bak hierin (op een niet te hoog vuur) de ui, gember, wortel en komijn. Pers de knoflook uit in de soeppan en bak kort mee.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe aan de soeppan. Roer om en laat een minuut of 2 meebakken.
  • Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de soeppan en laat ongeveer 10 minuten zacht koken totdat de wortel zacht is.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de soep en laat nog 2 minuten doorkoken.
  • Voeg wat extra pit een snufje cayennepeper toe en eventueel wat extra zout en peper.
Trefwoord Gember, Lactosevrij, Soep, Wortel