Recepten

Wraps met gehakt en groente

Iedereen heeft denk ik wel een aantal gerechten die gewoon altijd goed zijn en altijd lekker zijn. Voor mij zijn dat tortillawraps met gehakt en groente. Als ik even geen inspiratie voor het avondeten heb zet ik deze wraps op tafel. Ik vul ze meestal met dezelfde groentes, maar in principe kun je er alles aan toevoegen wat je lekker vindt.

Als je liever vegetarisch eet kun je het gehakt vervangen door bijvoorbeeld kidneybonen. Deze bonen hebben een lekkere bite, zijn rijk aan vezels en aan eiwiten. Maar ook andere bonensoorten zijn gezond en lekker in deze wraps.

Voor het groentemengsel gebruik ik meestal ui, courgette, paprika, champignons en maïs. Maar als je nog andere groenten hebt liggen kan dat er ook prima bij. Denk bijvoorbeeld aan prei, ijsbergsla, tomaten, sperziebonen, zoete aardappel, pompoen of avocado.

Ik vind de wraps zo al heel erg lekker, maar voor wat meer variatie zou je bijvoorbeeld de wraps ook extra kunnen vullen met sla en tomaat of aftoppen met lactosevrije crème fraîche of geraspte kaas.

Ik kies er vaak voor om ook wat Chipotle saus van La Morena toe te voegen. Dit is een saus gemaakt van gerookte chilipepers met tomaat, azijn, ui, knoflook en specerijen. Deze saus smaakt pittig, rokerig en een klein beetje zuur. Deze saus staat eigenlijk standaard in mijn koelkast en gebruik ik bij nacho’s, wraps en tosti’s. Ik ben nou eenmaal een sausliefhebber en dus heb ik best een aantal sauzen in mijn koelkast en voorraadkast staan die ik graag eet. Deze saus heb je niet nodig om de wraps lekker te maken, maar als je de wraps zo vaak maakt als ik ze maak, dan is het wel leuk om wat afwisseling te kunnen hebben.

Oh, en een toptip van mij: verwarm de tortillawraps in een koekenpan! Ik weet dat op de verpakking staat dat je de wraps in de magnetron kunt opwarmen (en ik weet dat er ook mensen zijn die ze gewoon zo opeten), maar op die manier blijven ze een beetje taai en droog. Bak de wraps even aan beide kanten in een koekenpan op middelhoge temperatuur totdat ze net iets bruiner zijn. Op deze manier zijn ze lekker luchtig en mals. Als je liever krokante wraps hebt bak je zo goudbruin aan beide kanten. Op deze manier vind ik ze heel erg lekker, maar dan is het wel een stuk lastiger om de wraps nog op te rollen.

Wraps met gehakt en groenten

Cathy
Mijn go-to recept als ik even niet weet wat ik wil eten. Altijd goed en boordevol groente.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Nederlands, Tex-mex
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 250 gram gehakt gekruid
 • 1 rode of gele ui
 • 1 rode paprika
 • 1 courgette
 • 1 teen knoflook
 • ¼ theelepel oregano
 • ¾ theelepel komijnpoeder
 • ½ theelepel paprikapoeder
 • ¼ theelepel cayennepeper
 • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
 • 250 gram champignons
 • 150 gram maiskorrels
 • 4-5 tortillawraps

Instructies
 

 • Bak het gehakt bruin in een grote koekenpan.
 • Snipper een ui en voeg deze toe aan de pan met gehakt. Bak totdat de ui glazig is.
 • Snijd een rode paprika in reepjes. Voeg de paprika bij het gehakt en ui en bak totdat de paprika zacht begint te worden.
 • Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan met het gehakt en de rest van de groente. Maak een teentje knoflook schoon en pers uit boven de pan.
 • Voeg de oregano, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en gerookt paprikapoeder toe aan de pan en roer goed door.
 • Maak de champignons schoon en snijd in keine schijfjes. Voeg de champignons toe aan het gehaktmengsel en bak totdat alle groenten gaar zijn.
 • Laat een klein blikje maiskorrels uitlekken en voeg toe aan de pan. Roer even door en laat doorwarmen.
  Zorg ervoor dat het vocht uit de pan is verdampt, want anders gaan de wraps lekken.
 • Verwarm in een koekenpan de wraps een voor een, totdat ze zacht en lichtbruin worden.
  De wraps kunnen ook in de magnetron opgewarmd worden, maar dan blijven ze naar mijn idee altijd een beetje taai. Door ze in de koekenpan te bakken worden ze luchtig en als je ze langer bakt worden ze krokant (wat ook lekker is).
 • Leg een wrap op het bord en schep het gehaktmengsel erop. Vouw dicht door de onderkant een stukje naar boven te vouwen en vervolgens de twee zijkanten naar binnen te vouwen.
  Je kunt ook de bovenkant én de onderkant invouwen, maar dan moet je ervoor zorgen dat je aan de bovenkant geen vulling doet.
Trefwoord Champignons, Courgette, Gehakt, Gerookte paprikapoeder, Mais, Oregano, Paprika, Wraps

Dit vind je misschien ook leuk...